I medierne

2022

Jesper Bruun: Gennembrud i plastsortering: Maskiner kan nu se forskel på 12 forskellige typer plast

For første gang nogensinde kan vi nu se forskel på en lang række plastiktyper og dermed sortere plast efter kemisk sammensætning. Dette er absolut banebrydende for at øge genanvendelse af plastik. Teknologien er allerede testet i pilotskala og bliver implementeret på industriskala til foråret 2022.

Artikel fra AU Engineering d.6. januar 2022

 

2021

Plastaffald fra de danske husholdninger får nyt liv. Dansk Affaldsminimering ApS.

Artikel i Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder. Udgivet af Plastindustrien, efteråret 2021.

 

Jan Sisseck: Kim har nærmest guru-status inden for affaldshåndtering - og er bidt af Bornholm og motorcykler

 Kim Dalsgaard har fundet en metode til at gøre husholdningsaffald af plast genanvendeligt for plastindustrien. Det gør han endnu som den eneste og bruger de fleste af sine vågne timer på sin virksomhed. Når han trods alt en gang imellem holder fri, har familien absolut første prioritet.

Artikel fra Randers Amtsavis d. 1. august 2021. Bag betalingsmur.

 

Jan Sisseck: Dine affaldsspande skal fremover laves af det, du fylder i dem.- To lokale virksomheder har fået opgaven

Dansk Affaldsminimering i Langå og MV Plast har netop indgået aftale med Randers Kommune om at udvikle en ny skraldespand af genanvendt husholdningsplast samt med start 1. april næste år at levere  foreløbig 17.000 spande over en fire-årig periode.

Artikel fra Randers Amtsavis d. 27. juni 2021

 

Randers Kommune får beholdere af genanvendt husholdningsplast

MV Plast og Dansk Affaldsminimering har sparket døren ind på markedet for affaldsbeholdere til Randers Kommune. Som den første i landet er virksomhederne inden længe klar til at producere affaldsbeholdere af genanvendt husholdningsplast til borgerne i Randers.

Artikel fra Plast.dk, d. 22.juni 2021

 

Simon Kjær Jensen: Kommune har bestilt tusinder af skraldespande lavet af borgernes gamle affald

Gamle ketchupflasker og al mulig anden husholdningsplast skal i fremtiden proppes i den plastblanding, der skal udgøre borgernes skraldespande.

Artikel fra Jyllands Posten, d. 15. juni 2021

 

Langå’s Georg Gearløs fejrer 10 års jubilæum med sit firma

De seneste 10 år har været en spændende – og udfordrende – rejse for Kim Dalsgaard, der fejrer jubilæum som både direktør og ejer af Dansk Affaldsminimering i Langå.

Pressemeddelelse fra Dansk Affaldsminimering,  12. maj 2021

 

2020

Karin Hede Pedersen: Sæt dig i dit eget affald. Randers er klar med helt specielt genbrugsprojekt.

Randers Kommune er på vej med endnu et projekt, der skaber værdi af skrald fra husholdninger. Snart bliver det nok muligt at købe en designstol lavet af gamle kødbakker og andet plastaffald, til nedsat pris, hvis man selv har leveret materialet.

Artikel fra Randers Amtsavis, 17. oktober 2020

 

Jesper Bruun: Intelligent kamerateknologi skal revolutionere vores genanvendelse af plastik

Et nyt forskningsprojekt skal udvikle en kamerabaseret sorteringsmaskine, der kan finsortere plastikaffald efter dets type. Maskinen bliver i projektet implementeret i industrien, og gør det muligt i langt højere grad at anvende genanvendt plast i fremstillingsindustrien.

Artikel fra Ingenioer.au.dk, 30. september 2020

 

Simon Freisleben: Genanvendelsen og omsætning faldt: Nyt maskineri skal vende skuden

Ændringer i markedet og en corona-krise har presset Dansk Affaldsminimering, men med en investering til 3 millioner kroner til en ny sorteringsmaskine håber virksomheden på at kunne fordoble omsætningen og øge genanvendelsen.

Artikel fra Waste Tech Pro, 10. september 2020

 

Lars Hall Bæk Farsøe: Dansk Affaldsminimering hæver genanvendelseskvaliteten

Dansk Affaldsminimering har netop investeret i en ny sorteringsteknologi, som skal sikre en højere renhed i den genanvendte plastråvare, der stammer fra plastemballage fra husholdningerne.

Artikel fra Plast.dk, 1. september 2020

 

Nybrud i Langå: Dansk Affaldsminimering skruer op for kvaliteten i deres genanvendte emballageplast

Med investering i ny sorteringsteknologi, den første og eneste af sin art i Danmark - og en forventet kraftig kvalitetsforøgelse i den genanvendte plastråvare satser virksomheden på at øge afsætningen til det danske marked og samtidig øge genanvendelsesprocenten på den beskidte emballageplast.

Pressemeddelelse fra Dansk Affaldsminimering, 31. august 20

 

Jan Sisseck: Randers-besøg bestyrkede ministerens tro på en grønnere omstilling

Erhvervsminister Simon Kollerup besøgte mandag Randers for sammen med repræsentanter fra kommunen og det lokale erhvervsliv at snakke om, hvordan virksomheder, stat og kommune med fordel kan arbejde sammen om en grøn omstilling.

Artikel fra Randers Amtsavis, 7. januar 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Dansk Affaldsminimering ApS