Den beskidte husholdningsplast udgør en særlig stor udfordring i forhold til genanvendelse, og Danmark ligger rent faktisk i den dårligste ende, idet kun ca. 18% genanvendes.
For det første fordi den indsamlede fraktion består af mange forskellige typer plast med vidt forskellige egenskaber, dvs. forskellige polymerer, bl.a. med hver sit smeltepunkt og tilført forskellige additiver for at give den aktuelle emballage en særlig værdi i forhold sit formål.
For det andet fordi affaldsplasten ofte er forurenet med fødevarerester, multilayers, papirlabels, lim og snavs. For det tredje fordi fraktionen også typisk kan indeholde metaller, pvc, elektronik mm., som både forårsager et betragteligt slid på anlægget, men også indeholder kemikalier og additiver, som vi ikke må videreføre i den regenererede råvare.
Som udgangspunkt stiller vi ikke krav til plastaffaldets kvalitet ved modtagelse. Men jo ringere kvalitet og jo større spild, jo højere pris forlanger vi for at regenerere fraktionen til en acceptabel kvalitet. Og naturligvis med en vurdering af, hvorvidt den nye plastråvare har en realistisk afsætningspris på plastmarkedet.
Er det leverede plastaffald en blanding af forskellige polymerer, kan den regenereres til et PP/PE mix eller den kan udsorteres til PP og PE. Vi kan desuden kundetilpasse og oparbejde regeneratet i ekstruderingsprocessen ved at tilsætte forskellige additiver (ex. styrke, hårdhed, farve), afhængigt af hvilket produkt, plasten skal genanvendes i.